Ілюстрація REUTERS

Завдяки діям Національного банку ажіотажний попит на валютному ринку затих ще у квітні, і зараз пропозиція валюти вища, ніж було до епідемії.

Читайте такожДолар в обмінниках подешевшав: за скільки сьогодні продають валюту

Про це в ході позачергового засідання парламенту повідомив голова Національного банку України (НБУ) Яків Смолій, доповідаючи про діяльність центробанку.

Відео дня

"Ми бачили посилену нервозність у березні на валютному ринку, постійно виходили з продажем валюти - щоб згладжувати коливання. У березні для цього ми продали 2,2 мільярда доларів США. Результат - ажіотажний попит на валютному ринку затих ще у квітні, чиста пропозиція валюти зараз навіть вища, ніж було у лютому до спалаху епідемії", - сказав Смолій.

Тому, за його словами, курс гривні знову незначно зміцнився, а Нацбанк відновив обережну купівлю валюти в міжнародні резерви.

Також Смолій повідомив, що в НБУ оперативно розв'язати проблему нестачі готівкової валюти, яка виникла через перебої з авіаперевезеннями.

"Ми забезпечили поставку готівкової валюти до України й щотижня проводили операції з її обміну на безготівкові розрахунки. Результат - ми надали банкам понад 550 мільйонів доларів та 42 мільйони євро, і повністю задовольнили їх потребу в готівковій іноземній валюті", - сказав Смолій.

За словами голови НБУ, зараз проблем з отриманням валютної готівки в касах банку немає.

Як повідомляв УНІАН, міжнародні резерви України станом на 1 травня поточного року за попередніми даними склали 25,695 мільярда доларів, що на 3,1% вище показника місяцем раніше.