Росіяни не розуміють, чим може загрожувати відключення від SWIFT / фото REUTERS

Звичайних громадян Росії насправді не сильно лякають погрози США щодо санкцій і, зокрема, про відключення від SWIFT, які звучать на фоні прагнень не допустити можливого вторгнення РФ в Україну.

Таку думку висловив російський політик Леонід Гозман в ефірі 24 каналу.

Він зауважив, що росіяни не розуміють наслідків, які можуть принести санкції.

"Значення цього слова (санкції – ред.) розуміють освічені люди: бізнесмени, політики. Звичайна людина – ні. Люди не дуже вірять у війну. Якщо говорити з людиною, вона скаже: "Та ну, вони пошумлять і все". У свідомості людей війна є неможливою", – зауважив Гозман.

За його словами, росіяни можуть чекати капітуляції України чи "народного повстання", однак у саму реальність війни – не дуже вірять.

"А санкції… Люди не знають, що це. Хто розуміє, що таке SWIFT? Дуже маленький відсоток населення. Люди слабо це пов'язують, на жаль", – додав Гозман.

Разом з тим, як зазначив Гозман, люди не сильно відчувають на собі падіння рубля.

"Вони відчувають не падіння рубля, це більше психологічний фактор. Вони чують, що рубль падає і розуміють, що щось не так. Однак вони цього на собі не відчувають", – сказав Гозман.

Натомість росіяни відчувають ріст цін. Однак до цього теж звикли, адже триває він давно.

"Хтось свариться на владу, а хтось вірить, що це все нібито влаштували американці, але страху немає", – підсумував політик.

Нагадаємо, Європейський банк просить в інших банків план дій у разі санкцій проти Росії, мовиться і про відключення від SWIFT.

У ЗМІ повідомляли, що США серйозно не розглядають санкції проти Росії, які стосуються SWIFT або газу.

У Росії ж переконують, що "фатальної катастрофи не буде", якщо відключення станеться.

Вас також можуть зацікавити новини: