Відтепер економічні заходи можуть бути спрямовані на заборону здійснення фінансових операцій / фото ua.depositphotos.com

На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв'язку з вторгненням РФ в Україну, президент РФ Володимир Путін підписав закон про блокування грошових коштів і майна юридичних осіб, що знаходяться під контролем зарубіжних організацій та іноземців, щодо яких Москва застосовує санкції.

 Документ опубліковано на офіційному порталі правових актів країни-агресора. Згідно з документом, під "заблокованими особами" маютьсяна увазі іноземні держави та організації, юридичні особи, підконтрольні іноземним державам. 

Повідомляється, що відтепер економічні заходи можуть бути спрямовані на заборону здійснення фінансових операцій.

Відео дня

Після введення Росією санкцій на адресу юросіб їх грошові кошти та майно будуть заблоковані. Дані обмеження можуть застосовуватися в разі "недружніх дій" країн, що загрожують національній безпеці Росії.

Закон набуває чинності через 180 днів після офіційного опублікування.

Війна в Україні та бізнес в РФ

24 лютого 2022 року, в день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, найбагатші люди Росії в сукупності втратили 46,6 млрд доларів. Станом на кінець 2022 року їх втрати наблизилися до 100 млрд дол.

У січні 2023 року Путін повісив "розвиток" окупованої частини України на бізнес РФ. Агресор доручив задіяти кошти великого бізнесу, щоб "профінансувати" анексовані регіони України.

У квітні Путін підписав указ, що дозволяє державі брати під тимчасовий контроль активи компаній або приватних осіб з "недружніх" держав, в тому числі США і їх союзників.

У липні 2023 року Росія підім'яла під себе відразу два світових бренди.

Незабаром Путін віддав племіннику Кадирова відібраний світовий бренд.

Іноземні компанії, які вирішили піти з РФ, опинилися в пастці. Вони побоюються, що втратять всі свої активи.

Вас також можуть зацікавити новини: