Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про додаткову підтримку платників податків на період проведення заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби, який, зокрема, передбачає звільнення медиків, зайнятих в ліквідації наслідків епідемії, від податків на доходи.

Читайте такожКабмін затвердив доплати медикам за боротьбу з коронавірусом - депутат

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення за основу законопроекту № 3329-2 "Про внесення змін у Податковий кодекс України та інші закони України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)", проголосували 336 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Відео дня

При цьому 311 депутатів проголосували за скорочення термінів підготовки даного законопроекту до другого читання.

Як сказано в пояснювальній записці, проект закону, зокрема, передбачає тимчасове скасування оподаткування доходів медиків, безпосередньо зайнятих на роботах по ліквідації захворювання людей коронавірусної хвороби, податком на доходи фізичних осіб і військовим збором. Звільнення медичних працівників від сплати податків передбачено до 30 червня 2020 року.

Крім того, проект закону передбачає продовження терміну ненарахування пені та незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчинені в період з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом міністрів України.

Також законопроектом пропонується продовження звільнення від сплати єдиного соціального внеску за себе ФОПами та особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність, на період з 1 по 31 травня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів продовжив дію загальнонаціонального карантину до 11 травня.