Регіони України та США будуватимуть соціальні та економічні зв'язки

На форумі “Українсько-Американське партнерство”, який відбувся 18 травня в Києві в рамках святкування 30-річчя незалежності України, домовлялися про організацію дієвого партнерства між регіонами України та США.

На форумі йшлося про поглиблення українсько-американських відносин, налагодження економічних зв'язків та висвітлення потенціалу для американських інвестицій в Україну. Особлива увага акцентувалась на організації партнерства між регіонами України та США за моделлю: штат - область, місто США - місто України, коледж - ВУЗ, бізнес – бізнес.

“В умовах децентралізації місцева влада отримала багато повноважень для розбудови спроможних громад. Разом з повноваженнями, регіони України отримали й можливість самостійного залучення інвестицій в регіональні проекти. Саме тому, як організатори Форуму ми вбачаємо за доцільне розповсюдження партнерства України та США на регіональний та муніципальний рівень партнерства міст та областей з містами та штатами в США” - розповів координатор Форуму Павло Унгурян.

Відео дня

У форумі взяли участь гості з США, зокрема відомий американський політик, конгресмен США шести скликань - Джим Слеттері, фінансист та CEO американської мультистратегічної інвестиційної групи Allrise Capital – Руслан Зінуров, президент корпорації USKO та координатор української діаспори штату Каліфорнія - Влад Скоць, інші бізнесові кола, які мають інвестиції в США та Україні, депутати Верховної Ради України, міські голови великих міст та очільники обласних рад, депутати місцевих громад.

Регіони України та США будуватимуть соціальні та економічні зв'язки

Конгресмен США Джим Слеттері в свою чергу зауважив, що американці готові допомагати українському народу, але не вирішуватимуть долю країни замість українців.

«Понад сто тисяч українських сімей отримали благодійну допомогу завдяки спільному проекту і ми надзвичайно щасливі з того, що українці допомагають українцям. І це підбадьорює і надихає нас», – наголосив Слеттері після презентації соціальних проектів, які реалізовуються в Україні  спільно з діаспорою в рамках українсько-американської співпраці. 

Зокрема йшлося про проект допомоги нужденним сім’ям: близько 50 тисяч продуктових пакетів було реалізовано напередодні Великодніх свят і буде продовжено за участі євангельських церков України, благодійних фондів та бізнес-партнерів.

«На старті було закумульовано понад 30 000 подарунків. Згодом їх кількість зросла до 50000. Завдяки активній участі євангельських церков, підтримці фінансових партнерів та логістичній підтримці «АТБ-маркет» продуктові набори швидко і своєчасно були доставлені нужденним сім'ям по всіх областях країни» - розповів Голова духовної ради Всеукраїнського Собору, єпископ Валерій Антонюк.

Було зазначено, що це перша хвиля акції, і протягом року роздача допомоги нужденним сім'ям планується до 30-річчя незалежності України влітку та до Різдва Христового взимку.