Ілюстрація REUTERS

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі про скасування рішення уряду щодо оголошення відбору на заміщення вакантних посад керівника Державної податкової служби України та його заступника.

Читайте такожКолишні фіскали Януковича і Клименка: ЗМІ назвали 6 претендентів на посаду головного податківця країни

Як повідомляє прес-служба суду, суд ухвалив рішення розглядати цю справу за правилами загального позовного провадження і призначив підготовче засідання на 26 травня 2020 року.

Відео дня

"Розглянувши заяву про забезпечення позову, яке надійшло до суду разом з позовом, суд відмовив у його забезпеченні", - сказано в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що позивач просив суд до набрання чинності рішенням у справі заборонити податковій службі та Мінфіну здійснювати дії з відбору кандидатів на посади керівника податкової та його заступника, а саме - проводити співбесіди, вносити подання суб'єкту призначення й укладати контракт.

Разом з тим 28 квітня суд зареєстрував ще два таких же позови, які також надійшли разом із заявами про забезпечення позову.

"Зараз судом вирішується питання про порушення провадження в адміністративних справах і наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову", - додали в суді.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив керівника Державної митної служби Максима Нефьодова і главу Державної податкової служби Сергія Верланова, а також кілька їхніх заступників.

Після цього міністр фінансів України Сергій Марченко заявив про рестарт Державної митної служби та Державної податкової служби і втрату довіри до звільнених керівників.

Того ж дня уряд оголосив конкурс на посаду голови Державної податкової служби, відбір кандидатів був запланований на 28 квітня, проте до Окружного адмінсуду надійшов позов про скасування цього відбору.

Останнім часом робота двох відомств піддали критиці через провал виконання дохідної частини держбюджету.