Яким буде курс долара восени? / фото ua.depositphotos.com

Курс гривні щодо долара у вересні послаблюватиметься і зупиниться на рівні 26,7-27,2.

Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на прогноз низки експертів з вітчизняних банків.

За прогнозом аналітика ICU Тараса Котовича, в поточному місяці національна валюта трохи ослабне і стосовно долара буде коштувати 27-27, 5 гривень, зате згодом зросте до 28. 

Відео дня

Експерт Ярослав Кабін з "Ідея Банку" спрогнозував вересневий діапазон у 26,7-27,2 гривень/долар. У Concorde Capital прогнозують ще більш "вузький" коридор на найближчий місяць-26,9-27 гривень/долар.

Читайте такожБаланс тижня: подарунок від МВФ, зростання заробітної плати і ослаблення гривні

Прогноз "ОТП Банку" також передбачає ослаблення гривні до рівня 27,2 гривні/долар. У середині місяця долар може подешевшати до 27 гривень. За словами представника банку Антона Курінного, очікується девальваційний тренд, але без сильних коливань.

"Зростання чекаємо в перші дні вересня і в кінці вересня. Чекаємо коридор у вересні 26,85-27,25 гривні/долар. Впливає настрій-населення починає більше купувати валюту, ніж здавати, імпорт активізується після літнього сезону, високі ціни на газ", - прогнозує він.

Раніше повідомлялося, що аналітики групи ICU прогнозують коливання курсу гривні на поточному тижні з тенденцією до ослаблення і наближення ще більше до 27 гривень/долар.