Для переоформлення субсидії на наступний період необхідно подати форму заяви та декларації / фото УНІАН Володимир Гонтар

Для переоформлення житлової субсидії на наступний період громадянам необхідно подати заяву та декларацію про доходи – автоматичне переоформлення не передбачено.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ході брифінгу.

Читайте такожВ Україні змінили правила призначення субсидій

Відео дня

"У минулому опалювальному періоді було прийнято рішення про автоматичне перепризначення субсидій. У цей період для переоформлення житлової субсидії на наступний період необхідно подати форму заяви та декларації. Я підкреслюю: ніякого додаткового документа в порівнянні з минулим або позаминулим періодами отримання субсидій подавати не потрібно. Перелік документів залишається той самий", - сказав він.

Заступник міністра зазначив, що можливості подачі відповідних документів на сьогодні повністю диверсифіковані.

"По-перше, з урахуванням децентралізації влади та передачі повноважень на місця, цим питанням зараз займаються територіальні громади, в тому числі старостинські округи... Також документи можна подати до 1 вересня до органу соціального захисту. Документи можна заповнити власноруч і відправити поштою. Крім того, найближчими днями ми відкриємо оновлений веб-портал для оформлення субсидій онлайн", - сказав Музиченко.

Субсидії в Україні: що необхідно знати

  • Станом на 23 лютого 2021 року пільгами на оплату житлово-комунальних послуг користувалися 1,8 млн українців, а розмір пільг становив від 25% до 100% вартості.
  • У березні 2021 року субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в Україні отримали близько 2,95 млн громадян, а її середній розмір збільшився на 13,6% у порівнянні з лютим і склав 1685 грн.
  • У березні 2021 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам опрацювати можливість розширення кола одержувачів субсидій.
  • У квітні 2021 року Кабінет Міністрів посилив вимоги при призначенні житлових субсидій.
  • 20 квітня 2021 року в Мінсоцполітики розповіли, як будуть перевіряти субсидіантів з 1 травня.
  • 14 травня 2021 року Мінсоцполітики повідомили, що у зв'язку з прийнятими в травні змінами в програмі житлових субсидій охочі отримувати державну допомогу мають переоформити документи у будь-який час протягом п'яти місяців.