СБУ та ДБР провели обшуки в Митній службі / фото СБУ

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) і Державного бюро розслідувань (ДБР) сьогодні провели обшуки в Державній митній службі через розробку символіки відомства.

Читайте такожРеформа митниці ніколи повністю не ліквідує контрабанду, але зможе її істотно "стиснути" - Нефьодов

Як повідомили в прес-службі Державної митної служби України, в грудні 2019 року Митна служба провела закупівлю послуг з розробки символіки і концепції нової форми для відомства вартістю майже 30 тис. грн.

Відео дня

"Сьогодні в Держмитслужбі пройшли обшуки - представники СБУ і ДБР зацікавилися гербом митниці ..." Геральдична палата "Олекса Руденко і Компаньйони" розробила нову концепцію емблеми, прапора, форми та інших елементів геральдики для Державної митної служби України. Є всі документи, що підтверджують виконання робіт підрядником у повному обсязі", - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, 25 лютого проект нових геральдичних знаків був направлений у Міністерство фінансів на узгодження, після чого його має затвердити Комісія з геральдики й президент України своїм указом.

"На сьогодні правоохоронці вилучили документи щодо виконання зазначених послуг.

Ми переконані, що обшуки на митниці відбулися за надуманою політично мотивованою справою. Втім, надамо повне сприяння правоохоронним органам з розслідування цієї суспільно важливої справи, і продовжуємо працювати", - підкреслили в прес-службі.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів в грудні 2018 року ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору 5 липня 2019 року перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов став керівником Державної митної служби.

Державна митна служба, якій передали відповідні повноваження Державної фіскальної служби, офіційно запрацювала в Україні з 8 грудня минулого року.