Реалізація акту потребуватиме додаткових видатків із держбюджету у розмірі 6,1 млрд грн / фото УНІАН, Ратинський В'ячеслав

Кабінет міністрів затвердив порядок виплати пенсій, які не були виплачені внутрішньо переміщеним особам за період до місяця відновлення їх виплати.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідна постанова була ухвалена на засіданні уряду.

Також такі пенсії будуть виплачені особам, які відмовилися від довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи і зареєстрували місце проживання та постійно проживають на контрольованій Україною території.

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою, пенсійні виплати за минулий період проводяться одержувачам пенсій та щомісячного довічного грошового утримання за окремою програмою, передбаченою в бюджеті Пенсійного фонду на цю мету, за рахунок коштів держбюджету на відповідний рік.

Читайте такожВ Україні за рік платіжки за послуги ЖКГ поважчали більш ніж на 30% - ДержстатЗазначається, що реалізація акту потребуватиме додаткових видатків із держбюджету у розмірі 6,1 млрд грн.

Розмір пенсій в Україні

На сьогодні в Україні мінімальна пенсія становить 1 854 грн, однак у 2022 році розмір виплат буде змінено. З 1 січня 2022 року середню пенсію в Україні буде збільшено до 4 000 грн. 

У грудні 2021 року буде встановлена мінімальна пенсія в розмірі 2 600 грн для осіб старше 65 років, які мають повний стаж роботи (чоловіки – 35 років, жінки – 30). Зараз для цієї категорії вона становить 2 400 грн

У січні буде зроблено перерахунок для ліквідаторів ЧАЕС з інвалідністю. Продовжиться підвищення пенсій для 65-річних у зв'язку зі зростанням мінімальної зарплати.