До 1 грудня держбюджет мав бути прийнятий / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат України Данило Гетманцев зазначає, що ВР з розглядом проекту державного бюджету на 2021 не вкладається у встановлені Бюджетним кодексом строки.

Про це він сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожВиконання держбюджету у 2021 році можливо, якщо простимулювати виведення капіталів з тіні

Відео дня

"Ми, очевидно, не вкладемося у встановлений Бюджетним кодексом термін. Це вже, очевидно, є. На жаль, і ми маємо вибачитися перед людьми, ми не будемо дотримуватися цього терміну. Термін у нас, ви знаєте, до 1 грудня ми маємо в цілому прийняти. На жаль, ми не зможемо цього зробити, очевидно, цього року", - заявив Гетманцев.

За словами Гетманцева, тільки на початку грудня Верховна Рада отримає від уряду проект бюджету і вже тоді розглядатиме його.

Ключові цифри держбюджету-2021

Ключові цифри бюджету на наступний рік виглядають наступним чином:

зростання ВВП + 4,6%;

середній курс-29,1 грн/дол;

доходи держбюджету - майже 1,1 трлн грн;

видатки держбюджету - 1,3 трлн грн;

дефіцит бюджету - 270 млрд грн.

Хронологія подій

  • 14 вересня Кабмін затвердив проект держбюджету на наступний рік.
  • 18 вересня 2020 року Кабмін представив у парламенті проект держбюджету на 2021 рік.
  • Заступник голови фракції "Голос" Железняк повідомив, що до проекту закону про державний бюджет України на 2021 рік депутати подали понад 2,4 тис. поправок.
  • 16 жовтня 2020 року засідання Комітету Верховної Ради з питань бюджету, на якому мали затвердити поправки до проекту державного бюджету на 2021 рік було скасовано.
  • 29 жовтня 2020 року перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк заявив про те, що розгляд у першому читанні проекту держбюджету-2021 було попередньо заплановано в парламенті на 5 листопада.