Ілюстрація REUTERS

До Окружного адміністративного суду Києва подано позов до Кабінету міністрів і Державної податкової служби про скасування проведення конкурсного відбору на посаду голови податкової служби та його заступника.

Читайте такожКолишні фіскали Януковича і Клименка: ЗМІ назвали 6 претендентів на посаду головного податківця країни

Як повідомили в прес-службі суду, на думку позивача, ім'я якого не називається, відбір на зазначені посади оголошено з порушеннями законодавства, а умови і форма відбору не відповідають формальним критеріям і порушують права інших потенційних учасників.

Відео дня

Також позивач вимагає вжити заходів забезпечення позову та до винесення рішення по суті заборонити Мінфіну і податковій службі здійснювати будь-які дії з відбору голови податкової та його заступника, а саме проводити співбесіди, вносити подання про призначення та укладати контракт.

"Зараз судом вирішується питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив керівника Державної митної служби Максима Нефьодова і голову Державної податкової служби Сергія Верланова, а також низку їхніх заступників.

Після цього міністр фінансів України Сергій Марченко заявив про рестарт Державної митної служби та Державної податкової служби і втрату довіри до звільнених керівників.

Того ж дня уряд оголосив конкурс на посаду голови Державної податкової служби, відбір кандидатів було заплановано на 28 квітня.

Останнім часом робота двох відомств зазнавала критики через провал з виконання дохідної частини держбюджету.