Генпрокуратура повернула американській Avellana Gold ліцензію на видобуток золота / фото УНІАН

Генеральна прокуратура України повернула міжнародній видобувній компанії Avellana Gold раніше вилучені спецдозволи на розробку Мужиївського родовища поліметалічних руд у Закарпатській області, а також конфіденційну геологічну інформацію про родовища, повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожВ Китаї знайшли найбільший у країні золотоносний рудник - запаси оцінили в $22 мільярди

«Генеральна прокуратура повернула Avellana Gold спеціальний дозвіл на видобуток поліметалів у Мужиївському родовищі, якими володіє американський інвестор, а також конфіденційну геологічну інформацію про родовища», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі нагадали, що наприкінці жовтня співробітники правоохоронних органів провели обшук в офісі «Карпатської рудної компанії», яка належить Avellana Gold.

Пізніше співробітникам повідомили, що обшук, який проводився Генеральною прокуратурою у «Карпатській рудній компанії» проходив у рамках розслідування кримінальної справи щодо попередніх власників компанії.

Як повідомляв УНІАН, Avellana Gold розробила проект з видобутку поліметалічних руд у Закарпатській області, який планує інвестувати близько 100 млн дол.

У 2016 році Avellana Gold придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», які мали спеціальні дозволи на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою та видобування поліметалічних руд на Мужиївському родовищі.

У кінці березня 2017 року Держгеонадр повідомила про те, що Avellana Gold усуває негативні наслідки від діяльності попередніх надрокористувачів та планує у 2017 році провести рекультивацію території цього родовища.