Гройсман ініціює відставку голови

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні направить президенту Петру Порошенко подання про звільнення голови державного концерну «Укроборонпром» Романа Романова в зв'язку з невиконанням урядового доручення про погашення заборгованості по зарплатах перед працівниками Миколаївського суднобудівного заводу.

Читайте такожГройсман пояснив, як будуть розмитнюватись авто на єврономерах

Про це глава уряду заявив на засіданні Кабінету міністрів у середу.

Відео дня

«Я в контексті оборони хотів би торкнутися одного питання. Ми на одному з минулих засідань уряду підняли питання заборгованості (по зарплатах - УНІАН) Миколаївського суднобудівного заводу. Я дав доручення уряду, підписав, керівнику «Укроборонпрому» погасити заборгованість. Контрольний термін - 25 грудня. Сьогодні, слава богу, 27 грудня. Заборгованість не погашена. Я чув зворотну інформацію про те, що вони цього не можуть зробити. Я цього не розумію. Тому я сьогодні підпишу подання на ім'я президента і раджу керівнику «Укроборонпрому» сьогодні звільнитися самостійно. Більше з вами працювати я не буду. Сказано, що не зроблено, до побачення, шукайте іншу роботу», – сказав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, в "Укроборонпромі" 31 жовтня заявили, що Миколаївський суднобудівний завод зупинив роботу через відсутність рішення Кабінету міністрів щодо ракетного крейсера проекту 1164 (серія радянських ракетних крейсерів).

«На сьогодні заарештовано рахунки підприємства, а заборгованість із заробітної плати становить понад 58 млн грн. Ці борги нагромадилися через припинення в лютому 2015 року відшкодування витрат підприємству на утримання крейсера», - повідомили в "Укроборонпромі".

У концерні зазначили, що на розгляд Кабінету міністрів направлено проект розпорядження, яким передбачається відшкодування підприємству витрат на утримання крейсера, що дало б змогу погасити заборгованість із заробітної плати.

Уряд 13 грудня доручив керівництву державного концерну «Укроборонпром» погасити заборгованість з виплати заробітних плат працівникам Миколаївського суднобудівного заводу до 25 грудня поточного року.