Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підписав Закон «Про внесення змін до Митного тарифу України, затверджений Законом «Про Митний тариф України», та інших законів України щодо описання і ставок ввізного мита на деякі товари».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі глави держави.

Документом внесено зміни до митного тарифу України, а також до низки законів з питань застосування митного тарифу, спрямованих на проведення деталізації одягу та інших виробів, які використовувалися у зв`язку з набранням чинності законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв`язку з ухваленням Податкового кодексу України".

Відео дня

Крім того, закон передбачає уніфікацію і спрощення митного оформлення кондиціонерів шляхом класифікації залежно від їх споживаної потужності. Чинна класифікація з використанням терміну «кондиціонери промислові автономні» не дозволяє належним чином розрізнити промислові кондиціонери і побутові, кондиціонери для наукових цілей.

Закон також спрямовано на виконання міжнародних зобов`язань держави щодо приведення ставок ввізного мита на продукцію і товари у відповідність з рівнем, визначеним графіком тарифних зобов`язань України перед СОТ щодо товарів на 2012 рік, а саме — документом знижено ставки ввізного мита на окремі товарні позиції – «Автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони і гоночні автомобілі» з 7% до 6%, а також на товарну підкатегорію «Човни, катери моторні, окрім човнів із забортним двигуном: морські» з 8,5% до 8%.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла даний закон 22 грудня 2011 року.