Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів на засіданні у середу, 27 березня, призначив Олега Кирилюка головою Державної служби геології та надр України, строком на п'ять років.

Читайте такожКонкурсний відбір на посаду голови Держгеонадр виграв 

Відповідне розпорядження опубліковано на Урядовому порталі.

Відео дня

"Призначити Кирилюка Олега Васильовича головою Державної служби геології та надр України з дати початку фактичного виконання ним посадових обов'язків, строком на п'ять років, з оплатою праці згідно із законодавством, встановивши випробування строком на три місяці", - сказано в розпорядженні.

Як повідомляв УНІАН, на початку лютого Кабінет міністрів України оголосив конкурс на зайняття вакантної посади голови Державної служби геології та надр України, який виграв тимчасово виконувач обов'язків голови служби Олег Кирилюк.

Оклад голови держслужби становитиме 18 тис. грн плюс надбавки та додаткові стимулюючі виплати, передбачені законом.

Голова Держгеонадр призначається на 5 років з правом повторного призначення на ще один термін або подальшого переказу за пропозицією Комісії з питань вищого корпусу державної служби на рівнозначну або нижчу посаду в інший державний орган.

В кінці травня 2017 року Комісія з питань вищого корпусу держслужби не змогла вибрати переможця на посаду голови Держгеонадр. Конкурс повинен був відбутися ще 16 травня, проте комісія перенесла його з-за відсутності кворуму.

18 травня 2017 року Кабінет міністрів України призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови Державної служби геології та надр Олега Кирилюка. До цього посаду в. о. голови відомства обіймав Микола Бояркіна.