Ілюстрація REUTERS

Промислове виробництво в Україні в березні 2019 року в річному вираженні – до березня 2018 року - зросло на 2,1% без урахування коригування на ефект календарних днів після падіння на 1,8% місяцем раніше.

Читайте такожРейтинг світових виробників сталі: Україна зберегла 13-те місце

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво в березні в річному вираженні зросло на 2,7% проти падіння на 1,8% місяцем раніше.

Відео дня

У порівнянні з попереднім місяцем промвиробництво в березні збільшилося на 12% без урахування коригування на ефект календарних днів, на 2,4% - з урахуванням коригування.

За інформацією Держстату, найбільше падіння в березні в річному вираженні зафіксоване у виробництві електричного обладнання – 19,2%, текстильному виробництві – 10,3%, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 8,1%, видобутку кам'яного та бурого вугілля – 3,8%.

Найбільше зростання зафіксовано у виробництві меблів та іншої продукції, ремонті та монтажі машин – 12,9%, виробництві гумових, пластмасових виробів та іншої неметалевої мінеральної продукції – 12,4%, металургійному виробництві, крім машин і устаткування - 8,9%.

Зазначається, що за січень-березень 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року промвиробництво знизилося на 0,9%, тоді як роком раніше – зросло в аналогічному вимірі на 2,9%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також у Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, промислове виробництво в Україні у 2018 році зросло на 1,1% після падіння на 0,1% у 2017 році.