У Полтаві відключали водопостачання через борги / фото УНІАН

У понеділок, 24 червня, у Полтаві без водопостачання залишились мешканці п'яти найбільших мікрорайонів міста через борги водоканалу за електроенергію.

Зупинка водопостачання викликана відключенням від електроенергії 4-й водозабору, заявили в прес-службі "Полтававодоканал".

"24 червня 2019 року о 15:50 співробітниками АТ "Полтаваобленерго" було знеструмлено 4-й водозабір і почалося відключення від електроенергії інших об'єктів водоканалу, що є грубим порушенням Закону України "Про питну воду та питне водопостачання" (ст. 6). Аргументація - борги минулих років за електроенергію", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЯк не допустити блекаут водоканалів в день після виборів (рос.)

У комунальному підприємстві зазначили, що без водопостачання залишилися мікрорайони міста Сади - 1,2,3, Алмазний, Половки. "Під загрозою зупинка водопостачання всього міста й зупинка каналізаційно-насосних станцій", - йдеться в повідомленні.

Також у "Полтававодоканалі" попередили, що це може спричинити екологічну катастрофу, "наслідки якої важко передбачити".

Пізніше секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота на сторінці в Facebook повідомив, що пізно ввечері Обленерго "після втручання нардепів" відновило електропостачання і воду знову почали давати в будинку.

Також Шамота закликав полтавців прийти вранці на акцію протесту під "Полтаваобленерго" і "вимагати припинити шантаж".