Ілюстрація / REUTERS

Компанія Microsoft Japan в серпні цього року провела експеримент, в рамках якого у співробітників протягом місяця була чотириденний робочий тиждень - ефективність зросла на 40% у порівнянні з серпнем минулого року.

Читайте такожЕксперти прокоментували ідею 4-денного робочого тижня для українців (відео)

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на Bloomberg.

Відео дня

"У рамках експерименту ще одним вихідним стала п'ятниця. Серед співробітників, які взяли участь у програмі й пройшли опитування, 92% заявили, що задоволені чотириденним тижнем", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що при скороченні робочого тижня на 20% продуктивність працівників зросла на 39,9%. Проводилося менше зустрічей, вони стали коротше: часто онлайн, а не під час особистого спілкування. Крім цього, використовували на 23,1% менше електроенергії й надрукували на 58,7% менше сторінок.

"Деякі менеджери Microsoft Japan досі не розуміють змін в стилях роботи, а деякі співробітники висловлюють занепокоєння з приводу того, що короткі робочі тижні турбуватимуть клієнтів", - підкреслює видання.

Microsoft Японія планує провести ще один експеримент взимку. Співробітники не будуть отримувати спеціальних оплачуваних вихідних днів, але їх будуть заохочувати відпускати за власною ініціативою "гнучкішим способом".