Ілюстрація REUTERS

Після карантину, запровадженого в Україні за поширення коронавірусу, до 30% співробітників у сфері нерухомості залишаться працювати віддалено.

Читайте такожЩо буде з цінами на житло в Україні після карантину: прогнози експерта

Про це повідомила прес-служба консалтингової компанії DC Evolution з посиланням на слова керуючого партнера консалтингової компанії в сфері нерухомості UTG Offices Володимира Гелюти.

Відео дня

"Швидше за все, до 30% співробітників залишаться працювати віддалено. Вони відчули, наскільки це зручно і вигідно - не потрібно витрачати гроші на поїздки в офіс, незліченна кількість кави в стаканчиках і їжу з кафе, а, головне, вивільняється час, яке раніше йшло на дорогу, а тепер можна використовувати для більш корисних занять", - цитує прес-служба Гелюту.

Відзначається, що карантин змусив багато компаній перевести своїх співробітників на віддалену роботу.

"І чим довше триває карантин, тим більше ймовірність, що білі комірці не захочуть повертатися в офіс - особливо представники креативних і творчих спеціальностей", - йдеться в повідомленні.

За словами керуючого партнера девелоперської компанії DC Evolution Андрія Рижикова, віддалена робота зручна не тільки співробітникам, але і компаніям, оскільки вони витрачають величезні гроші на утримання офісу, співробітників, комунальні послуги.

"Що в перспективі зробить менеджмент у такій ситуації? Він скоротить свої площі, залишивши тільки певні служби, які не можуть не перебувати в офісі. Безумовно, не кожен співробітник хоче і вміє результативно працювати віддалено: всі ми любимо прокрастінувати особливо добре робимо це саме будинку, де немає нагляду і легко знайти відмазки для своєї совісті. І ось тут актуальними стануть гнучкі офіси, які часто пропонують коворкінг простору", - цитує прес-служба Рижикова.

Зазначається, що COVID-19 оголила слабкі місця великих офісів з єдиною системою вентиляції.

"Особа з будь-яким респіраторним захворюванням, незалежно від того, чи сидить він величезний open space або особистому кабінеті, може передавати вірус іншим. Вже зрозуміло, що історія з вірусом не закінчиться в травні, і в майбутньому необхідно убезпечити своїх співробітників: ставити бактерицидні лампи, спецфільтр, перерозподіляти офіси таким чином, щоб перемішувався повітря", - підкреслив Рижиков.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.

26 березня Київська міська рада запровадила для малого і середнього бізнесу 50-відсоткову пільгу на оплату оренди комунального майна, яка буде діяти до 31 липня.

Довідка УНІАН. DC Evolution – перша компанія на українському ринку нерухомості, яка впровадила послугу повного аутсорсинг-девелопменту. Портфель проектів компанії включає понад 40 розроблених концепцій та аудитів, 1 мільйон квадратних метрів запроектованих, узгоджених і запущених у будівництво і реконструкцію об'єктів, а також 8 об'єктів загальною площею понад 150 тисяч квадратних метрів, які вже були введені в експлуатацію.

UTG Offices – консалтингова компанія на ринку нерухомості України.