Ілюстрація REUTERS

Державне казначейство України в результаті вчорашньої професійної хакерської атаки на органи Міністерства фінансів відчуває певні складнощі з повноцінним проведенням платежів, повідомив Мінфін у соцмережі Facebook.

"Атака зупинена. До кінця дня планується відновити всі функції повною мірою. Просимо вибачення за тимчасові незручності, спричинені кібератакою. Замовники цієї атаки намагалися дестабілізувати ситуацію, зірвати платежі і бюджетний процес, який вперше за більш ніж 17 років йде за графіком, і перешкодити впровадженню важливих антикорупційних ініціатив Мінфіну", - йдеться в повідомленні.

Мінфін підкреслив, що у реформ завжди є вороги, тим більше якщо мова йде про антикорупційні реформи.

Відео дня

Читайте такожМінфіну та Держказначейству після хакерських атак виділили 80 мільйонів для оновлення обладнання

"Що сильніше намагаються протидіяти нашим ініціативам, то більше ми переконуємося, що на правильному шляху", - підкреслюється в повідомленні.

Також Мінфін зазначив, що крім відновлення систем, вживаються заходи щодо посилення кібербезпеки і пошуку зловмисників.

Як повідомляв УНІАН, невідомі хакери вчора, 6 грудня, зламали сайт Державної казначейської служби України та Міністерства фінансів України. Станом на вечір 7 грудня сайти обох держструктур, як і раніше не працюють.

Кабінет міністрів України виділив Міністерству фінансів і Державній казначейській службі 80 мільйонів гривень з резервного фонду на відновлення мережевого обладнання після хакерських атак на інтернет-ресурси відомств 6 і 7 грудня.