Ілюстрація REUTERS

Україна та Ізраїль почали шостий раунд переговорів про створення зони вільної торгівлі, який буде присвячений питанню доступу на ринки країн промислових і сільськогосподарських товарів.

Читайте такожУкраїна ініціює консультації щодо створення ЗВТ з Британією - Гройсман

Про це повідомила торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Мета шостого раунду - продовження детального розгляду питань доступу до ринків сільськогосподарських і промислових товарів, зокрема, в частині визначення ступеня зниження митних тарифів», - повідомила Микольська.

При цьому торгпред зазначила, що в рамках попереднього раунду переговорів у березні сторони узгодили правила визначення походження товарів, а також окремі питання доступу товарів на ринки.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністри Володимир Гройсман і Беньямін Нетаньяху в середині травня заявили за результатами зустрічі, що Україна та Ізраїль зацікавлені у поглибленні двостороннього економічного співробітництва і працюють над виконанням одного з пріоритетних завдань - підписанням Угоди про зону вільної торгівлі до кінця року.

За даними Мінекономрозвитку, основними статтями українського експорту до Ізраїлю є зернові культури – 44,1%, чорні метали – 26,4%, продукція харчової промисловості – 9,8%. Основні статті імпорту з Ізраїлю до України – продукція нафтохімії (41,4%), хімічна продукція (17,4%), пластмаси та полімерні матеріали (7,1%).