'АТБ' здобула статус найбільшої компанії України

Корпорація "АТБ", флагманським бізнесом котрої є національна мережа продовольчих магазинів "АТБ-Маркет", за підсумками 2023 року очолила список 100 найбільших компаній України.

Як пишуть укладачі рейтингу, опублікованого "Українською правдою", у деяких секторах і компаніях відбулися колосальні зміни: "Уперше серед найбільших компаній України за доходами змінився лідер. Цей статус перейшов до "АТБ-Маркету". Оборот мережі у 2023 році збільшився на 33 млрд грн – до 181 млрд грн".

"АТБ" за оборотами вперше потіснив з чільного місця рейтингу багаторічного лідера НАК "Нафтогаз України". Динамічне зростання продемонстрували й інші представники ритейлу, провідна десятка яких збільшила оборот за підсумками 2023 року з 413 млрд грн до 537 млрд грн. "На відміну від першого року війни, у 2023 році споживча інфляція була мінімальною, тож цей результат – лише їхня заслуга", – відзначають укладачі рейтингу вагомий внесок галузі у зростання економіки.

Відео дня

Очоливши список найбільших компаній України, "АТБ" зберігає галузеве лідерство і титул найбільшого платника податків у вітчизняному продуктовому ритейлі. Як повідомили в пресслужбі "АТБ" , компанія збільшила обсяг сплати податків та зборів на 4,62 млрд грн і її внесок до бюджетів усіх рівнів за підсумками 2023 року сягнув 25,06 млрд грн. Багато років поспіль "АТБ" входить до переліку 10 найбільших платників податків країни.

В "АТБ" наголошують, що попри негативні чинники, зумовлені війною, сплата податків патріотичним бізнесом робить вагомий внесок у майбутню перемогу України, а також у зростання економіки країни.

"Другий рік повномасштабної війни в Україні став серйозним випробуванням для українського суспільства, бізнесу й економіки загалом. Попри серйозні виклики, загрози та складнощі відповідальний торговельний бізнес, котрий протягом буремного 2022-го зазнав певного спаду, у 2023-му вже показав зростання добрими темпами. Є навіть підстави вважати, що цього року він досягне довоєнного рівня. Це важливо насамперед тому, що ритейл є драйвером української економіки – його внесок у ВВП країни становить близько 14%", – прогнозують в "АТБ" , коментуючи досягнені результати.

Корпорація "АТБ" і національна мережа продовольчих магазинів "АТБ-Маркет" демонструють приклад сталого та прозорого бізнесу. З першого дня повномасштабного російського вторгнення "АТБ" перейшла на особливий режим роботи, стала форпостом продовольчої безпеки країни та надійною опорою для українських захисників і вітчизняної економіки.

Сума благодійної допомоги від "АТБ" Збройним силам України, добровольчим формуванням, медичним закладам, рятівникам, волонтерським організаціям, постраждалому цивільному населенню тощо вже перевищила 1,5 млрд гривень і продовжує стрімко зростати.