Світовий бізнес відмовляється від реклами в Білорусі / Фото rusbase.vc

Великі міжнародні компанії зупинили рекламу на білоруських телеканалах, в тому числі - державних.

Про це повідомляє видання Marketing.by.

Читайте такожПодії в Беларуси можуть суттєво вплинути на Україну - Зеленський

Відео дня

Від реклами на телебаченні відмовилися ритейлери, банки, мобільні оператори та інші бізнеси.

З посиланням на гравців рекламного ринку повідомляється, що рекламу з білоруських каналів відкликали такі міжнародні рекламодавці як Danone і Nestle.

Реклама на ТБ зупинена

«Більшість наших клієнтів призупинили рекламу на телебаченні. Але це зайняло певний час, починаючи з минулого тижня, тому що телебачення не знімає рекламу відразу, це займає кілька днів, особливо якщо це великий клієнт», - зазначив керівник рекламного агентства Vondel / Hepta Олександр Василевич.

Також повідомляється, що 17 серпня частина співробітників білоруських державних каналів проводить страйк.

Що відбувається в Білорусі

  • 9 серпня 2020 року в Білорусі пройшли президентські вибори. Дострокове голосування почалося ще 4 серпня, а завершилося о 20:00 в неділю.
  • Після оприлюднення даних екзит-полу, згідно з якими перемагає Лукашенко, тисячі жителів країни вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • Лідери європейських країн засудили силовий розгін мітингувальників в Білорусі. Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні справи за фактами масових заворушень в Мінську і насильства щодо співробітників міліції.
  • За даними правозахисного центру «Весна», тільки в день президентських виборів в Білорусі, за попередньою інформацією, були затримані понад 200 осіб.