SCM сплатив 86,5 мільярда гривень податків за 2021 рік / фото УНІАН

86,5 млрд грн податків і зборів направили бізнеси SCM до бюджетів України усіх рівнів за 2021 рік. Це на 76% більше, ніж у 2020 році. Тоді бізнеси SCM сплатили 49 млрд грн податків.

У тому числі за 2021 рік до центрального бюджету України було направлено 73,3 мільярда гривень податків (на 84% більше, ніж за 2020 рік).

Відрахування до місцевих бюджетів зросли на 42% і склали 13,1 мільярда гривень.

Відео дня

Інвестиції в модернізацію та основні фонди зросли на 75% – до 44,8 мільярда гривень порівняно з 2020 роком.

Фінансування соціальних програм склало 13,2 мільярда гривень. З них найбільшими статтями стали охорона навколишнього середовища - майже 8 мільярдів гривень, і безпека праці - майже 3,5 мільярда.

"Українські бізнеси SCM у 2021 році направили рекордну суму податків за свою більш ніж 20-річну історію - 86 млрд. грн. Це - наш внесок у розвиток, в силу, в гідне життя України і українців. І тоді, і зараз ми в Україні і з Україною", - повідомили в компанії. 

Разом із капітальними інвестиціями та соціальними інвестиціями SCM, внесок у розвиток України минулого року перевищив 140 млрд грн.

"Зараз, коли Росія веде в Україні руйнівну і руйнівну війну, головне завдання бізнесів SCM в Україні – працювати. Робити все можливе і навіть більше, щоб підприємства виробляли продукцію, давали людям робочі місця і зарплати, а бюджету – податки", - зазначили в компанії.

SCM - це міжнародна інвестиційна компанія, представлена в 7 країнах Європи та Північної Америки. Галузеві холдинги та виробничі активи SCM працюють у гірничо-металургійній, енергетичній, банківській, телекомунікаційній, мас-медійній, транспортній, сільськогосподарській, страховій та інших сферах.

У портфель SCM входять "Метінвест", ДТЕК, ПУМБ, "Укртелеком", "Медіа Група Україна", UMG Investments, "Лемтранс", ЕСТА, HarvEast, АСКА, АСКА-життя та інші. Всього понад 500 компаній і підприємств, на яких працюють близько 200 тисяч осіб. Кінцевим бенефіціаром SCM є бізнесмен Рінат Ахметов.