фото ua.depositphotos.com

Враховуючи тимчасову блокаду українських портів через війну з росією, уряд працює над розробкою нових логістичних рішень, які дозволять функціонувати надважливій для економіки України металургійній галузі.

Про це після поїздки до Дніпропетровської області повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Саме в Дніпропетровській області зосереджені одні з найбільших гірничо-металургійних компаній країни. Наші морські порти тимчасового заблоковані, завдання держави – знайти альтернативні логістичні шляхи", – зазначив Кубраков.

Відео дня

Це питання обговорювалось у Кривому Розі з керівництвом компаній "АрселорМіттал" та "Метінвест". За словами міністра, наразі повністю перебудовуються ланцюги постачання, які враховують як транспортування сировини для виробництва, так і експорт готової продукції.

"Так, ситуація змінилась – однак наша команда робить все можливе, щоб українська промисловість працювала, а обсяги експорту вже у найближчій перспективі вийшли на довоєнні показники", – наголосив Кубраков.

Усі логістичні процеси, важливі для України, за його словами, Міністерство інфраструктури зможе налагодити та побудувати заново. В тому числі завдяки підтримці міжнародних партнерів.

"Зокрема, вже цього тижня створено Цільову багатонаціональну групу представників залізничної галузі з США та ЄС, яка буде сприяти роботі Укрзалізниці", – додав міністр.

Ця група буде працювати над розширенням санкцій проти росії, евакуацією населення, використанням залізниць ЄС та США для транспортування енергоносіїв, відновленням інфраструктури, наданням пільгових умов для Урзалізниці тощо.