Документи в цифровому додатку будуть приймати небанківські фінустанови / фото ТСН.иа

Небанківські фінансові установи, зокрема страхові компанії, кредитні спілки, ломбарди, платіжні організації, оператори поштового зв'язку та установи, які надають послуги з переказу коштів та валютних операцій, будуть приймати оцифровані документи з мобільного додатку «Дія».

Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації у своєму Telegram-каналі з посиланням на постанову Нацбанку.

Читайте такожМінцифри спростувало чутки про «злиття» персональних даних із мобільного застосунку «Дія»

Відео дня

У Мінцифри також повідомили, що наразі відомство опрацьовує технічний бік, щоб компанії змогли підтверджувати справжність документів з програми «Дія» за допомогою цифрових ID-карт або біометричних закордонних паспортів.

Хронологія подій

  • У лютому 2020 року Міністерство цифрової трансформації запустило мобільний додаток для оцифрованих документів «Дія». На сьогодні у ньому доступні цифрові внутрішній і закордонний паспорти, студентський квиток, водійські права, техпаспорт і автостраховка.
  • У квітні Міністерство цифрової трансформації представило електронні паспорти та студентські квитки в мобільному додатку для оцифрованих документів «Дія».
  • 22 липня 2020 року міжнародний аеропорт «Бориспіль» почав приймати електронні внутрішні та закордонні паспорти у мобільному додатку для оцифрованих документів «Дія» для ідентифікації пасажирів на внутрішніх рейсах.
  • 30 липня Міністерство цифрової трансформації запустило бета-тестування оновленої версії мобільного додатку для оцифрованих документів «Дія», яка дозволить користувачеві проходити ідентифікацію особи за штрихкодом.