Директор Ajax Systems підтримує ухвалення правового режиму, яким передбачено зменшення податків для резидентів у кілька разів / фото ua.depositphotos.com

На думку засновника міжнародної технологічної компанії Ajax Systems Олександра Конотопського, новий правовий режим Дія City дозволить його бізнесу, який працює зі 120 країнами, не шукати кращих умов роботи за кордоном.

Позицією бізнесу щодо законопроекту про Дія City Конотопський поділився на онлайн-прес-конференції, присвяченій доопрацьованому проекту закону 4303.

Олександр Конотопський зазначив, що сьогодні українські компанії не є конкурентоспроможними через великі податки. Тож багато з них вимушені переїжджати до інших юрисдикцій у пошуках кращих умов. Конотопський каже, що з такими ж проблемами стикається й Ajax Systems, і наводить приклад його китайських конкурентів, які платять лише 6% податку на прибуток, тоді як в Україні цей податок вищий у три рази.

Відео дня

Директор Ajax Systems висловив підтримку прийняттю правового режиму, яким передбачено зменшення податків для резидентів у кілька разів: «Дія Сіtу дасть нам змогу працювати у себе вдома та нікуди не виїжджати».

Окрім зменшення податків, Олександр Конотопський наголосив на тому, що Дія Сіtу дає гарантії компаніям від неправомірного втручання з боку правоохоронних органів. На його думку, цей фактор є не менш важливим для успішного розвитку бізнесу та зростання IT-сектору в Україні. 

Нагадаємо, що на сайті Верховної Ради з’явився текст доопрацьованого законопроєкту 4303 «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Цим документом буде встановлено правові основи спеціального податкового режиму для ІТ-індустрії Дія Сіtу. Нова редакція документу враховує правки та побажання, які автори законопроєкту отримали від представників ІТ-спільноти.

На думку Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Дія Сіtу допоможе до 2025 року збільшити доходи IT-галузі з $6 млрд до $16,5 млрд, а кількість працівників — з 200 до 450 тисяч.