Конвертаційний центр діяв з 2018 року / фото УНІАН

У Києві податкова поліція викрила центр з мінімізації платежів до бюджету, через який протягом 2018-2020 років було проведено операцій на суму понад 200 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби у м.Києві.

Читайте такожМінфін та МВС боротимуться з ухилянням від сплати роздрібного акцизу

Відео дня

У чому суть афери

В ході розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України встановлено групу осіб, які надавали підприємствам послуги з мінімізації податкових зобов'язань та переведення безготівкових коштів у готівку.

«Підприємства перераховували грошові кошти на рахунки підконтрольних організаторам протиправної схеми суб'єктів господарювання нібито за придбані товари, отримані послуги або виконані роботи», - йдеться в повідомленні.

Надалі кошти знімалися готівкою і поверталися замовникам за винятком 7-12%, які служили винагородою за надання незаконних послуг.

В ході проведених обшуків в офісних та житлових приміщеннях вилучено готівкові кошти в національній та іноземних валютах на загальну суму близько 900 тис. грн, печатки ризикових підприємств, задіяних в схемі, первинні документи та чорнові записи, засоби зв'язку, комп'ютерну техніку, банківські картки та пристрій для відстрілу гумових куль з патронами для нього.

Досудове розслідування триває.

Викриття конвертаційних центрів