ключи

В Україні необхідно переглянути та комплексно змінити чинні програми державної підтримки будівництва доступного житла для молоді, які на сьогодні фактично не працюють.

Про це написав лідер партії «За майбутнє», народний депутат Ігор Палиця у своєму блозі на сайті «Кореспондент».

За його словами, доцільно запровадити механізми податкових пільг для підприємств, що створюються молодими людьми, та якщо доходи від їхньої діяльності спрямовуються на будівництво доступного житла.

Відео дня

«Тільки за останній рік, з січня 2020-го по лютий 2021-го, кількість громадян зменшилася на 347,6 тис. За минулий рік смертність більше ніж удвічі перевищила народжуваність.

Зокрема, протягом 2020 року народилося 293,5 тис. українців, вмерло – 616,8 тис. Це найнижчий рівень народжуваності за останні 10 років. І ситуація погіршується катастрофічними темпами – у січні цього року народилося 21,9 тис. малюків, а померло 57,7 тис. українців», – зазначив Ігор Палиця.

Він наголосив, що влада повинна терміново розробити та втілити в життя комплексну Стратегію демографічного розвитку, яка включатиме заходи зі стимулювання народжуваності, посилення соцзахисту та підтримки бізнесу. 

Ігор Палиця підкреслив, що Стратегія повинна включати базові показники у конкретних цифрах, які мають досягатися Кабінетом Міністрів щорічно. А якщо уряд не справляється, його необхідно відправляти у відставку у повному складі.