Також Уряд ухвалив низку інших кадрових рішень / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків голови Державної митної служби Андрієм Павловським і прийняв розпорядження про його звільнення з посади заступника Голови Держмитслужби.

Як повідомляє прес-служба уряду, це рішення прийнято під час позачергового засідання Кабміну.

Читайте такожКабмін створив робочу групу для координації переговорів з МВФ

Відео дня

Тимчасове виконання обов'язків голови ДМСУ покладено на заступника голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Євгена Ентіса.

Крім того, уряд прийняв кадрові рішення в структурі органів галузі містобудування: прийнято рішення про звільнення Юрія Васильченка з посади голови Державної інспекції містобудування та Олексія Башкірова - з посади голови Державної сервісної служби містобудування.

Також уряд визнав таким, що втратив чинність, розпорядження Про тимчасове виконання обов'язків голови Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції України Богданом Федоренком.

Хронологія подій

  • Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.
  • За підсумками конкурсного відбору 5 липня 2019 року керівником Державної митної служби став перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
  • Держмитслужба офіційно запрацювала з 8 грудня 2019 року.
  • Робота відомства піддалася критиці через провал з виконання дохідної частини держбюджету. 24 квітня 2020 року на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України звільнив керівника митної служби Нефьодова, а також трьох його заступників.
  • Після цього міністр фінансів Сергій Марченко заявив про рестарт Державної митної служби та Державної податкової служби та втрату довіри до звільнених керівників.
  • 19 серпня Кабінет Міністрів тимчасово поклав обов'язки голови Державної митної служби на Андрія Павловського.