Ілюстрація REUTERS

Експерти прогнозують, що до кінця 2021-го року ціни на сировину і металопродукцію знизяться.

Про це йдеться в статті "МінПрому" "Сталеве вікно інвестицій".

У матеріалі йдеться про те, що в другому півріччі 2021-го спостерігається стабілізація цін на сталь і сировину. Почалася вона в травні-червні. 

Відео дня

За прогнозом Нацбанку, до кінця року усереднені ціни на сталь опустяться до рівня 600 дол./т, тоді як зараз вони вище 700 дол./т. Так, на початку серпня ціни знизилися практично на всіх регіональних ринках сталеливарної сировини.

Читайте такожЗМІ розповіли, як зростання цін на сировину і металопродукцію вплинуло на плани сталевиробників"Ціни просіли під впливом зниження котирувань сталевого брухту і високих запасів чавуну на складах в імпортерів, а також ослаблення попиту на плоский прокат", - зазначає "МінПром".

Аналітик "Укрпромзовнішекспертизи" Юрій Добровольський прогнозує подальше зниження вартості чавуну і брухту і млявий попит на готовий прокат. Водночас він не очікує суттєвого здешевлення.

Раніше аналітики Bank of America (BofA) попередили про різке зниження цін на сталь у другій половині 2021-го. Також в банку таку ситуацію на ринку сталі назвали "бульбашкою, яка може лопнути в будь-який момент".

У FocusEconomics прогнозують, що ціни на сталь в Європі та США знизяться на 18,5% до кінця 2021 року.