фото metinvestholding.com

Італійський перекатний завод Metinvest Trametal, що є дочірньою компанією групи компаній "Метінвест", запустив нову лінію плазмового різання металу за технологією, також відомою як "кромкообрізні ножиці".

Про це повідомляє прес-служба "Метінвесту"

"Запуск кромкообрізної лінії на Metinvest Trametal – значуща подія і для групи, і для наших споживачів. Збільшення потужностей з обрізання кромки листового прокату дозволить задовольняти зростаючі потреби наших клієнтів в Італії, серед яких суднобудівна компанія Fincantieri, а також в Європі та за її межами. Проект підтверджує готовність групи інвестувати в високомаржинальні технології для задоволення нових запитів наших клієнтів, забезпечуючи можливості для стійкого економічного зростання і створюючи робочі місця в регіоні", – зазначив директор з продажу Групи" Метінвест " Дмитро Ніколаєнко.

Відео дня

Повідомляється, що установка лінії плазмового різання Master Plasma Bevel LineaTech Nova 55 з інвестиціями в розмірі 10 млн євро, отриманих по кредитній лінії банку Італії Cassa Depositi e Prestiti S. p.A, є ключовим проектом програми капітальних інвестицій Metinvest Trametal. Лінія дозволяє збільшити потужності з виробництва листового прокату з обрізною кромкою майже в чотири рази – з 65 000 тонн до 235 000 тонн на рік. Для її установки на підприємстві побудували нову, що примикає до цеху будівлю загальною площею 6 800 квадратних метрів. Запуск нової лінії дозволить створити 16 нових робочих місць.

Введення лінії в експлуатацію відбулося 26 листопада на заводі в Сан-Джорджо-ді-Ногаро на північному сході Італії. На церемонії були присутні представники європейських металургійних компаній, фінансових інститутів, органів місцевої влади та засобів масової інформації.

"Ми дуже раді завершенню цього проекту, незважаючи на труднощі, які виникли на місцевому та глобальному рівні через пандемію коронавірусу. Нова кромкообрізна лінія дозволяє наростити наші виробничі потужності без збільшення навантаження на навколишнє середовище. Проект забезпечує створення нових робочих місць в регіоні, зміцнюючи позиції Metinvest Trametal як провідного постачальника сталевих рішень для наших клієнтів", – заявив керівник проекту, директор Metinvest Trametal Марко Каррара.

Нагадаємо, група "Метінвест" придбала Trametal в 2008 році. Продуктивність чотирьохвалкового реверсивного стану (стану "кварто") підприємства становить 600 тисяч тонн високоякісного гарячекатаного листового прокату на рік. Продукція використовується в кораблебудуванні, трубній промисловості та інших галузях виробництва. У 2020 році Metinvest Trametal поставив прокат для будівництва мосту Святого Георгія, нової стійкої конструкції, спроектованої архітектором Ренцо Піано. Міст з'єднав дві частини Генуї після трагічного обвалення моста Моранді. У 2021 році газета Financial Times включила Metinvest Trametal в список 300 кліматичних лідерів Європи, що домоглися найбільшого зниження викидів парникових газів в 2014-2019 роках. На підприємстві працюють 300 співробітників.