Школи КМDШ надають гранти на навчання за європейським зразком

Мережа приватних шкіл КМDШ оголосила про старт щорічної грантової програми, яка дає знижку на навчання або покриває повну його вартість. Про грантову програму від КМDШ, міжнародний досвід підтримки талановитих дітей та вплив подібних ініціатив на майбутній розвиток країни розповіла СЕО мережі КМDШ Всесвіт Ліна Жигінас у своїй колонці на "УП Життя".

Високий рівень підготовки дітей разом із формуванням найкращих умов навчання – це місія освітніх закладів, вважає Ліна Жигінас. Гранти є саме тим інструментом, який відкриває талановитим дітям доступ до приватних шкіл з їхніми інноваційними методологічними підходами і сучасними програмами. Подібні грантові системи роками вдало реалізують приватні європейські школи, тож КМDШ вирішила інтегрувати цей досвід в українську освіту. У підсумку – виграють всі сторони.

"Батьки отримують можливість навчати дітей в освітніх закладах з провідними підходами, а приватні школи, на зразок КМДШ, — змогу реалізувати свою місію та зробити внесок у майбутнє українського суспільства. В результаті заклади освіти отримують випускників, якими можна пишатися, а учні — якісну освіту та вдячність навчальному закладу, де вони провели найкращі шкільні роки. Це взаємний натхненний процес", — розповідає Ліна Жигінас.

Відео дня

Подібна практика існує, до прикладу, у Ellesmere College в Сполученому Королівстві. Ця школа давно впровадила систему академічних та спортивних грантів – це приваблює до закладу обдарованих дітей, які в майбутньому не тільки отримують гідну освіту, а й лишаються частиною коледжу. Вони входять до The Old Ellesmerians Alumni Club, що робить їх учасниками майбутніх шкільних подій, менторами для учнів, яких можуть надихати своїм прикладом.

Шляхом поважних закордонних шкіл рухається і КМДШ. Конкурс на отримання грантів тут проводять вже другий рік поспіль, запрошуючи до участі як школярів зі своєї мережі, так і учнів інших навчальних закладів. Загальний грантовий фонд еквівалентний 12 повним контрактам на кожну школу мережі — Осокорки, Голосіїв, STEAM.

Учні 7-9 класів можуть отримати знижку в 25-75% на навчання протягом одного року, а школярі 10-11 класів – в 25-100% на два навчальних роки. Заявки за цією грантовою програмою приймають до 31 березня, а зі всіма подробицями конкурсу можна ознайомитись за посиланням. Школярі, які вже навчаються в мережі шкіл, можуть отримати знижки в рамках програми "Зірка КМDШ" — розмір грантів тут покриває 5-50% вартості навчання.