США готові максимально допомагати у процесі відновлення української інфраструктури після завершення війни - Кубраков

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков провів переговори з міністром транспорту США Пітером Буттіджеджем щодо системних заходів підтримки України в боротьбі з агресором. Про це голова МІУ повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Українську інфраструктуру цілеспрямовано знищують. Йдеться про десятки мостів, сотні кілометрів доріг та залізниці, цивільні та військові аеропорти. Наразі окупаційні війська вже почали стріляти і по українських портах. Ми щодня фіксуємо усі злочини - і збитки, які вони завдають", - пише він.

За словами Кубракова, Буттіджедж підтвердив готовність США максимально допомагати у процесі відновлення української інфраструктури після завершення війни та деокупації українських територій.

Відео дня

США також продовжують накладати санкції на росію. Сьогодні для літаків агресора закрили повітряний простір.

"Ми наголосили нашим колегам, що наступним логічним санкційним заходом має бути блокування, услід за Великобританією та Канадою, обслуговування у портах суден російських, чи пов’язаних з ними, компаній. А також сприяння у виключенні росії та її організацій з ключових міжнародних асоціацій", - наголосив Кубраков.

Крім того, міністри обговорили питання постачання Україні летального озброєння, медичних засобів та гуманітарної допомоги. Обсяги допомоги збільшуються, для чого прокладаються нові маршрути постачання через європейські країни.

Голова Міністерства інфраструктури нагадав, що Україна вже домовилась з сусідніми країнами про спрощення процедур проходу вантажівок та потягів і продовжує переконувати партнерів в необхідності захисту українського неба.

"Ми неодноразово чули від керівництва росії погрози щодо постачання технічної і гуманітарної допомоги. Враховуючи неадекватні дії країни-агресора, постійне нехтування всіма міжнародними правилами та нормами, Україна наполягає на повному закритті неба над Україною. Наразі це стосується захисту не лише нашої країни, але і громадян країн-НАТО", - додав Кубраков.