Загальні зарахування українцям зросли на 55% / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Кількість українських фрілансерів, що працюють з іноземними клієнтами, в період з першого кварталу 2019 року до першого кварталу 2021 року збільшилася на 31%.

Про це повідомила прес-служба міжнародної платіжної платформи Payoneer з посиланням на своє дослідження.

Читайте такожЧи буде вигідно працевлаштовувати фрілансерів не через ФОП

Відео дня

Відзначається, що середній дохід фріланс-фахівця за два роки підвищився на 18%, а загальні зарахування українцям за цей період зросли на 55%.

Генеральний менеджер Payoneer в Україні та Білорусі Ігор Ковальов повідомив, що більше половини загальних зарахувань фрілансерам, а саме 54%, концентрується в п'яти найбільших містах України.

"Майже чверть виплат (23%) припадає на столицю, 13% - на Харків, по 7% - на Львів і Дніпро, і 5% - на Одесу", - цитує прес-служба слова Ковальова.

Згідно з повідомленням, у першому кварталі 2021 року найбільше заробляли фріланс-фахівці з наступних Міст: Дніпро, Харків, Львів, Київ та Одеса.

Найвищий середній дохід у фрілансерів з Дніпра - він виявився на 7% вище, ніж у фахівців з Харкова.

У свою чергу розрив між харків'янами та львів'янами незначний - перші заробляють лише на 3% більше.

Якщо порівнювати Львів з Києвом, який на четвертому місці в рейтингу, то середній дохід столичних фрілансерів за січень-березень 2021 року був на 15% нижче.

Майже однаково з киянами заробляють одесити - різниця в середньому доході фрілансерів склала лише 2%.

Інакше складається рейтинг великих міст при порівнянні приросту в доходах фрілансерів.

"Так, найзначніше за два роки зріс середній дохід львівського фрілансера: за січень-березень 2021 року він заробив на 33% більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Середній дохід дніпровського фрілансера за той же період підвищився майже на чверть (+24%), одеського - на 20%, харківського і київського - на 6% і 5% відповідно", - сказано в повідомленні.

Крім цього, додалося і самих фрілансерів, які працюють з іноземними клієнтами. Найзначніше зросла їх кількість в Харкові та Дніпрі - в 1,5 рази, якщо порівнювати перші квартали 2019 і 2021 років. На третину, або на 35%, більше зараз фрілансерів в Одесі, на 23% в Києві, і на 12% у Львові.

Попередні показники

Згідно з іншим дослідженням Payoneer, виплати українським IT-компаніям від іноземних клієнтів у першому кварталі 2021 року, порівняно з першим кварталом 2020 року, зросли на 32%, а в цілому українці в першому кварталі отримали на 47% більше виплат, ніж роком раніше.

За результатами іншого дослідження Payoneer, доходи українців на іноземних ринках у 2020 році, порівняно з 2019 роком, зросли на 33%, а найприбутковішими для українців стали ринки США, Великобританії та Канади.

Довідка УНІАН. Платіжна платформа Payoneer оптимізує глобальну торгівлю для малих підприємств, торгових майданчиків і бізнесів у понад 200 країнах світу. Payoneer надає набір послуг, який включає міжнародні платежі, оборотний капітал, податкові рішення, торгові сервіси та управління ризиками, використовуючи надійні технології, нормативно-правову базу, операційну та банківську інфраструктури.