США розглядають питання про надання Україні економічної підтримки / фото УНІАН

Заява держсекретаря США Ентон Блінкена про готовність надати Україні економічну підтримку на фоні напруженості біля кордонів із РФ – серйозна можливість для утримання політичної та соціальної стабільності.

Про це заявив політолог Микола Давидюк, пише Апостроф.

"Український уряд має скористатися пропозицією Вашингтона про економічну допомогу. Наприклад, треба відновити діалог про зняття мит на експорт українських товарів на американський ринок. Зокрема, скасування заборонних мит на український метал та заміна їх розширеними тарифними квотами стане проявом доброї волі президентської адміністрації Байдена. Це буде проявом не разової, ситуативної, а довгострокової економічної допомоги Україні. Адже надходження валюти від експорту на ринок США дозволить знизити ризики для курсу гривні", - зазначив експерт.

Відео дня

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив на брифінгу у Вашингтоні, що Сполучені Штати Америки розглядають питання щодо надання Україні економічної підтримки на тлі стягування російських військ до українського кордону.

НБУ назвав головною причиною нинішніх перекосів між попитом та пропозицією на валютному ринку психологічний фактор, пов'язаний із геополітичними подіями навколо України та реакції на них учасників ринку.