Володимир Горбулін очолив наглядову раду "Укроборонпрому" / фото facebook.com/Husyev

Головою наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" був обраний академік Володимир Горбулін.

Про це повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв на сторінці в Facebook.

За його словами, сьогодні відбулось засідання Наглядової Ради концерну, на якому розглядались питання обрання голови Наглядової Ради.

Відео дня

"Головою Наглядової Ради одноголосно обрано Володимира Павловича Горбуліна, який за відповідним рішенням і підписав зі мною контракт", - написав Гусєв.

Сам Горбулін під час засідання вказав на важливість реалізації ефективної реформи "Укроборонпрому" та забезпечення розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Читайте такожВ реформованому оборонно-промисловому комплексі залишиться від 60 до 65 підприємств – Уруський

Володимир Горбулін: що про нього відомо

Володимир Горбулін - український політик, учений, державний діяч. Доктор технічних наук, професор, академік Національної академії наук України. Радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень (2014-2018). 9 жовтня 2020 року переобрано першим віце-президентом НАН України.

Був першим секретарем РНБО. За часів п’ятого президента Петра Порошенка був членом політичної підгрупи ТКГ в Мінську.

Реформування "Укроборонпрому"

  • Президент Володимир Зеленський 3 грудня призначив колишнього голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва генеральним директором державного концерну "Укроборонпром".
  • 6 жовтня президент звільнив Айвараса Абромавичуса з посади голови державного концерну "Укроборонпром" і призначив тимчасовим керівником концерну Ігоря Фоменка.
  • У серпні віце-прем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський анонсував трансформацію держконцерну "Укроборонпром" і зміну його менеджменту.
  • Державний концерн "Укроборонпром" створено в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.