Компанія "Київгума" провела власне розслідування у зв’язку з кримінальним провадженням, відкритим за фактом встановлення невідповідності продукції начебто виробництва ТОВ "Київгума" вимогам ДСТУ 2805-94, що нібито призвело до розтрати бюджетних коштів.

За підсумками розслідування компанія дійшла до висновку, що справу проти неї "замовили" конкуренти, йдеться в повідомленні на офіційній сторінці компанії "Київгума" у Facebook

"З дня візиту силовиків минуло більше місяця. Протягом цього часу правоохоронці жодного разу з нами не зв’язалися – нам не висунуто підозр, не надано будь-яких документів! За місяць з боку правоохоронців не було ніяких дій, і ми розуміємо чому – вони не мають жодних підстав, жодних доказів", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

В "Київгумі" заявляють, що численні звернення компанії та бізнес-асоціацій, членами яких вона є, на адресу Генпрокуратури, СБУ, МВС, НДІ "Еластик" і "Укрзалізниці" залишилися без відповіді.

"Що ж, на жаль, це характерна особливість чиновників нашої держави. Ми ж, на відміну від силовиків та чиновників, не сиділи, склавши руки, а провели власне "розслідування", – зазначили в компанії.

Зокрема повідомляється, що генеральний директор ТОВ "Київгума" Андрій Острогруд особисто зустрівся з керівництвом НДІ "Еластик", висновки лабораторних досліджень якого і стали підставою для проведення огляду компанії правоохоронцями.

"Представники лабораторії, звичайно, "неофіційно" у приватній розмові натякнули, що замовила експертизу і надала зразки приватна компанія. Тож хто саме є замовником всього цього дійства – залишається відкритим для загалу питанням. Хоча ми давно знаємо хто саме з конкурентів і в зв’язку з чим намагається усунути "Київгуму" від державних закупівель…", – йдеться в заяві компанії.

Довідково: "Київгума" – один з найбільших в Україні виробників з асортиментом понад 4000 виробів. Виготовляє вироби з гуми, латексу, силікону, ТЕП, ПВХ та пластмаси. На території підприємства діє власна акредитована лабораторія, проектно-конструкторський відділ, інструментальний цех по виготовленню оснастки, чотири виробничих цехи та працюють сотні людей.