Компанії "Метінвесту" потрапили до рейтингу "бездоганних" / фото Метінвест

Опендатабот, відомий сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру, опублікував перший індекс топових підприємств України, до якого потрапили найбільші за обігом бізнеси з бездоганною діловою репутацією (ТОП 10 компаній у кожній з категорій). До рейтингу потрапили відразу дев’ять підприємств групи Метінвест Ріната Ахметова.  

Так, до першої редакції індексу потрапили: "Запоріжсталь" (№1), "Каметсталь" (№3) та "Запоріжкокс" (№7) у категорії "Переробна промисловість"; "Шахтоуправління Покровське" (№3), ЦГЗК (№7), Північний ГЗК (№8), ІнГЗК (№9) у категорії "Добувна промисловість"; Метінвест-СМЦ (№9) у категорії "Оптова торгівля", та керуюча компанія Метінвест Холдинг – №2 у категорії "Наукова та технічна діяльність". 

При складанні Індексу Опендатабота були враховані як фінансові показники (фінансова звітність компаній за 2022 рік), так й ділова репутація бізнесів. Зокрема, до переліку не потрапили вилучені підсанкційні компанії або ж бізнеси, що мають власників з Російської Федерації. Також в Індексі позначені компанії, пов'язані з публічними особами, депутатами або ж політиками, які зобов'язані декларувати свої прибутки. 

Відео дня

"Мета створення Індексу Опендатаботу – надати простий та зрозумілий інструмент для оцінки українського бізнесу, зокрема, із розрізом на галузі та регіони. Це не прикладний засіб для точного економічного аналізу, а спосіб показати Україні та світу можливості та перспективи нашої країни", – коментує засновник Опендатабота Олексій Іванкін.

Як відомо, від початку повномасштабної війни компанія Метінвест спрямувала на допомогу ЗСУ та українцям вже 4 мільярди гривень. З цієї суми понад 2 млрд грн – це допомога бійцям в рамках "Сталевого Фронту". За цей час компанія виготовила понад 100 тисяч бронежилетів, а також броньовані щити для 200 фронтових машин. Крім того, бійцям на передовій передали вже 212 сталевих бліндажів.

Також Метінвест є одним із найбільших серед приватного бізнесу постачальників безпілотників до армії: захисники отримали понад 1500 дронів, майже 2 000 тепловізорів, 875 одиниць комунікаційного обладнання та 441 автомобіль різного призначення, у тому числі майже 100 "швидких". Крім того, компанія заснувала ініціативу "Рятуємо життя", яка надає українцям гуманітарну допомогу та розвиває напрям протезування для людей, що втратили кінцівки через війну.