REUTERS

Запуск роботи Фонду енергоефективності, за рахунок якого будуть фінансуватися проекти по зниженню споживання енергоресурсів в наступному році, – це тільки початок системної реформи, яка націлена на збільшення рівня енергоефективності загалом по Україні. Про це у парламенті заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Читайте такожГройсман очікує 120 мільйонів євро від ЄС на створення Фонду енергоефективності

"Державний Фонд енергоефективності буде працювати з наступного року... Це тільки початок системної платформи для впровадження якісної енергоефективності в нашій країні... Ми будемо нарощувати ресурси для того, щоб Україна стала енергоефективнішою, люди отримували тепло і затишок у своїх домівках і при цьому заплатили за послуги помірну ціну", - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада на початку червня 2017 року прийняла закон про Фонд енергоефективності, що передбачає створення організаційної структури для ефективного використання фінансових коштів на термомодернізацію і енергетичну модернізацію житлового фонду.

У проекті бюджету на 2018 рік передбачено, що загальний обсяг інвестицій в програми з енергоефективності складе 1,6 мільярда гривень, з яких 400 млн грн будуть спрямовані на програму "теплих" кредитів, а решта (1,2 мільярда гривень) – на фінансування Фонду енергоефективності. Частина з цих коштів буде надано урядом Німеччини та Єврокомісією.