В Автономній Республіці Крим 20 об'єктів розміщення пройшли категоризацію на «зірковість», з них 15 отримали категорію «3 зірки», 4 готелі - «4 зірки», а ялтинському готелю «Вилла Елена» присвоєно категорію «5 зірок».
Про це УНІАН повідомили в Курортно-інформаційному центрі Криму.
Згідно з повідомленням, в даний час розпочато роботу з присвоєння категорій сільським садибам. Визначати категорію об'єктів зеленого туризму буде комісія, до складу якої увійшли представники Міністерства курортів і туризму Криму, Державного підприємства «Кримський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», а також представники громадської організації «Слоу Фуд Крим».
Міністр курортів і туризму Криму Георгій ПСАРЬОВ заявив, що введення обов'язкової категоризації об'єктів розміщення дозволить стимулювати підприємницьку конкуренцію, а також підвищить якість надаваних послуг.
Нагадаємо, Верховна Рада України в лютому ц.р. прийняла в першому читанні законопроект про внесення змін до Закону «Про туризм» щодо обов'язковості встановлення категорій для об'єктів туристичної інфраструктури.