Головне слідче управління МВС розслідує кримінальну справу за ст. 358 Кримінального кодексу ("підробка документів, печаток, штампів") з приводу завищеної вартості сантехнічного устаткування, купленого за державні кошти на суму близько 120 млн. грн. в ході реконструкції НСК "Олімпійський".

Про це повідомляє газета «Коммерсант-Украина (№181 від 4.11.2011г.)», посилаючись на документи, що свідчать про фінансові махінації під час реконструкції, які є у розпорядженні редакції.

«Компанія АК "Інжиніринг", що виграла тендер на проведення робіт як генеральний підрядник, провела конкурс на закупівлю сантехніки за державні кошти на суму близько 120 млн. грн. В результаті проведення цих грошей рахунками двох підприємств вартість устаткування виявилася завищеною. У зв`язку з цим Головне слідче управління МВС розслідує кримінальну справу. Представники АК "Інжиніринг" не коментують ситуацію», - пише видання.

Відео дня

Як повідомлялося, кошторис реконструкції НСК "Олімпійський" неодноразово переглядалася. Спочатку Кабінет міністрів планував витратити на це 1,5 млрд. грн. Наприкінці 2008 року суму було збільшено до 2,12 млрд. грн., в квітні 2010 року - до 3,26 млрд. грн. За даними віце-прем`єр-міністра Бориса КОЛЕСНІКОВА, остаточна вартість реконструкції НСК "Олімпійський" становила від 4,5 млрд. до 4,6 млрд. грн.

«Як наголошується в документах, зараз міліція перевіряє факти "розтрати бюджетних коштів ДП "НСК "Олімпійський" шляхом завищення вартості вказаного сантехнічного устаткування". Для розслідування цієї справи 26 жовтня Печерський районний суд дозволив розкрити банківську таємницю і провести виїмку у фінансовій установі, де АК "Інжиніринг" відкрила рахунок, на який перераховувалися державні кошти для закупівлі продукції», - пише газета.

При цьому видання зазначає, що наразі в МВС не коментують цієї кримінальної справи, посилаючись на таємницю слідства, як і не вдалося зв`язатися з керівництвом АК "Інжиніринг".