Ілюстрація REUTERS

Фонд державного майна України підписав договір про продаж китайській компанії Bohai Commodity Exchange Co., Ltd (BOCE) 99,9% акцій «Українського банку реконструкції та розвитку» за 82,83 млн грн.

Читайте такожВизначено перші 90 об'єктів малої приватизації для продажу через Prozorro

Як повідомляється на сайті ФДМУ, після підписання договору керівник компанії ВOCE Ян Дун Шенг подякував Фонду держмайна за роботу і висловив сподівання на співпрацю у рамках інших проектів, запропонувавши укласти меморандум про співробітництво.

Відео дня

«Тепер, коли у нас є банк, ми будемо плідно працювати над тим, щоб допомагати Україні проводити ефективну приватизацію і поширювати інформацію про українські приватизаційні перспективи серед своїх клієнтів», - наголосив він.

У свою чергу, голова Фонду держмайна Дмитро Парфененко зазначив, що розглядає цей проект як пілотний, після якого будуть реалізовані й інші, не менш важливі проекти у рамках подальшої співпраці.

«Вітаю прихід великої китайської компанії на український ринок. Мені приємно, що саме ваша компанія стала партнером фонду. Ми з вами зробили хороший почин на майбутнє. Ваш досвід дуже цінний для нас», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Фонд держмайна 30 листопада 2016 року продав на повторному аукціоні китайській компанії Bohai Commodity Exchange 99,99% акцій «Українського банку реконструкції та розвитку» за 82,8 млн грн.

«Український банк реконструкції та розвитку» був створений рішенням Кабінету міністрів у травні 2003 року. В рамках нової стратегії розвитку державних банків уряд ухвалив рішення про приватизацію фінустанови.

Bohai Commodity Exchange - найбільша спотова товарна біржа Китаю, заснована у 2009 році державними компаніями, китайськими громадянами і муніципалітетом штату Тянцзінь.