Ілюстрація REUTERS

У квітні 2018 року телеком-оператор "Київстар" підключив до послуг зв'язку 4G 20 міст України. А вже за рік компанія побудувала найбільшу мережу LTE, яка діє в 4587 населених пунктах, де проживає 58% населення України. Обсяги дата-трафіку в мережі "Київстар" зросли за цей же період на 300%, повідомляє прес-служба компанії.

За час розвитку в Україні 3G і 4G зв'язку, з 2015 по 2018 роки, "Київстар" інвестував 22,5 млрд грн, у тому числі сплатив 7 млрд грн за ліцензії на нові технології зв'язку, 3,5 млрд грн за використання частот і 12 млрд грн – будівництво мереж зв'язку. Зараз у мережі "Київстар" - понад 24,7 тис базових станцій. Вони забезпечують зв'язок 3G для 81% населення і зв'язок 4G для 58%. Завдяки найбільшій кількісті радіочастот, які використовує компанія, середня швидкість мобільного інтернету в мережі "Київстар" - найвища в Україні. Це підтверджується даними компанії Ookla за 2018 рік.

"В 2019 році ми маємо намір збільшити інвестиції в розвиток 4G, щоб якомога більше жителів України отримали доступ до нових технологій зв'язку", - повідомив президент «Київстар» Олександр Комаров.

Відео дня
false
false
false

Завдяки запуску нових технологій зв'язку абоненти отримали нові можливості:

· За березень 2019 року в мережі "Київстар" використано 46 петабайтов - стільки ж, скільки за весь 2016 рік. Що цікаво, 43% дата трафіку в мережі 4G.

· У мережі 4G "Київстар" абонент використовує в місяць в середньому 5,6 Гб мобільного інтернету, тоді як в мережі 3G - 3,8 Гб.

· Абонентам доступні послуги Mobile ID, IoT, Big Data, хмарні сервіси та ін. Зокрема, 70% бізнес клієнтів в мережі 4G завантажують дані в хмарні сховища.

· Абоненти використовують 4G в населених пунктах, де фіксований інтернет недоступний або його швидкість невисока. Наприклад, в Херсонській області в ряді сіл середнє споживання 4G на абонента 75 ГБ в місяць, у Львівській області в деяких селах в середньому використовується 56 ГБ на абонента, у Запорізькій – 50 Гб. Для порівняння, у великих містах середнє споживання дата-трафіку в мережі 4G: Ужгород – 12 ГБ на абонента; Херсон – 10,59 Гб, Дніпро – 6,64 ГБ, Київ – 6,25 ГБ, Одеса – 6,19 ГБ.

Нагадуємо, що "Київстар" надає абонентам широкий вибір безлімітних тарифних планів з вигідними умовами для мобільного інтернету, в тому числі необмежений трафік на популярні сервіси YouTube, соціальні мережі, база знань Wikipedia, освітня платформа Prometheus та ін.

Абоненти можуть замінити SIM-карту на USIM з підтримкою 4G/LTE безкоштовно у всіх фірмових магазинах "Київстар" або замовити безкоштовну поштову доставку. Також компанія пропонує широкий вибір 4G-смартфонів і гаджетів за вигідною ціною в своїх магазинах та на сайті.

Довідка. «Київстар" – український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі для 3G і 4G зв'язку для 26,4 млн абонентів. Акціонери "Київстар" – міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи перебувають у вільному обігу на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам).

"Київстар" більше 20 років здійснює діяльність в Україні і є найбільшим платником податків на телеком-ринку, одним із найкращих роботодавців і соціально відповідальною компанією.