У рамках реалізації проекту кодування супутникового сигналу відбулось підписання угоди між оператором ефірного цифрового телебачення ТОВ «Зеонбуд» та компанією «IRDETO», яка забезпечить виконання технічної частини кодування транспортного сигналу. Введення системи кодування в експлуатацію планується у жовтні 2019 року. 

За повідомленням прес-служби ТОВ «Зеонбуд», IRDETO є одним із світових лідерів у забезпеченні безпеки цифрових платформ. У портфоліо компанії співпраця з американською медіакомпанією «CBS Interactive», німецьким VOD-порталом «Maxdome», індійською глобальною телекомунікаційною компанією «Airtel» та багатьма іншими всесвітньовідомими брендами. 

Наразі транспортний сигнал, який забезпечує логістику телевізійного сигналу до регіональних ретрансиверів, знаходиться у відкритому доступі на супутнику Astra 4A. Це означає, що він є незахищеним від використання з метою незаконного та неконтрольованого розповсюдження на території України та сусідніх країн. Тому такий важливий для індустрії крок, як кодування, дозволить не допустити порушення авторських прав виробників і власників телевізійного продукту та надасть додаткові можливості для збільшення долі якісного контенту українського виробництва на телебаченні. 

Відео дня

«Даний крок є одним із критично важливих у процесі кодування супутнику, що підтверджує непорушні наміри усіх учасників вітчизняного медіаринку, включно із 1+1 media, щодо спільної розбудови ринку платного телебачення в Україні. Кодування транспортного супутникового сигналу дозволить захистити його від нелегального втручання правопорушників, а українські медіагрупи зможуть продовжити поетапну реалізацію плану проекту кодування», ‒ прокоментував Ярослав Пахольчук, виконавчий директор та директор напрямку платного телебачення 1+1 media.