Ілюстрація / REUTERS

Один з найбільших українських операторів мобільного зв'язку - компанія "ВФ Україна", що працює під брендом Vodafone, розширила мережу 4G ще до 23 населених пунктів у 10 областях України.

Читайте такожHuawei будуватиме 4G-зв'язок в київському метро

Як повідомила прес-служба оператора, в населених пунктах, в яких забезпечена мережа 4G, мешкає близько 113 тисяч жителів.

Відео дня

Зокрема, покриття з'явилося в Київській області (Германівка, Сошників, Проців, Іванковичі, Любарці, Княжичі), у Дніпропетровській (Дмитрівка), у Вінницькій (Бабчинці), Полтавській (Красногорівка, Мачухи), у Харківській (Золочів, Вільхівка, Південне, Васищеве, Нікополь), в Донецькій (Селидове, Щурове, Гірник, Лиман), у Запорізькій (Новопетрівка), у Кіровоградській (Тарасівка), у Чернігівській (Козелець) та Сумській (Будилка) областях.

Відзначається, що сьогодні понад 62% жителів України отримали доступ до 4G від Vodafone, а географія покриття інтернетом четвертого покоління охоплює 24 області України.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня 2018 року Vodafone запустив швидкісний 4G-інтернет в діапазоні 2,6 ГГц. Спочатку мережа четвертого покоління з'явилася в місцях найбільшого скупчення користувачів мобільним інтернетом. З 1 липня Vodafone приступив до запуску інтернету четвертого покоління на частоті 1,8 ГГц.

Довідка УНІАН. "Vodafonе Україна" є одним з найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM та CDMA-450, обслуговує понад 20 мільйонів абонентів.