Mate X добереться до полиць магазинів у поточному році / фото Huawei

Компанія Huawei в черговий раз відклала початок продажів складного смартфона Mate X з гнучким дисплеєм.

Читайте такожHuawei представила власну операційну систему

На недавній прес-конференції в Китаї представники компанії заявили журналістам TechRadar, що запуск у вересні «неможливий». Це вже друге перенесення, спочатку компанія планувала випустити пристрій у червні, пише itc.ua.

Відео дня

В Huawei з упевненістю заявили, що Mate X добереться до полиць магазинів в поточному році. При цьому джерело стверджує, що раніше листопада смартфон очікувати не варто.

З чим конкретно пов'язане чергове перенесення не повідомляється. Цілком можливо, що Huawei, як і Samsung, яка, як відомо, поквапилася з випуском власного гнучкого смартфона Galaxy Fold і змушена була екстрено допрацьовувати конструкцію (зараз пристрій очікується у вересні), вносить додаткові поліпшення в конструкцію.

Або ж це перенесення пов'язане з невизначеністю через санкції США — 19 серпня закінчується дія тимчасової ліцензії і поки незрозуміло, яким чином Huawei далі працюватиме з Google і ARM, які раніше анонсували (1 і 2) припинення ділових відносин з китайським виробником.

Якою б не була причина, все складається так, що Samsung випередить Huawei і першою серед іменитих виробників випустить смартфон з гнучким екраном.