Ілюстрація REUTERS

Все менше часу залишається до прем'єри смартфонів Redmi Note 8 і Redmi Note 8 Pro, і все більше подробиць про них з'являється щодня. Тільки вчора з'явилося підтвердження, що молодша модель Redmi Note 8 отримає SoC Snapdragon 665 і квадрокамеру. І ось зараз, після публікації джерела, можна сказати, що старша модель Redmi Note 8 Pro повністю розсекречена: у соцмережі Weibo виклали таблицю, де перераховані всі його характеристики та особливості.

Читайте такожСмартфон Xiaomi Mi 9T Pro вже в Україні: характеристики та ціни

Почнемо з особливостей. Для Redmi Note 8 Pro заявлено спеціальне водовідштовхувальне покриття (відповідає рейтингу IP52) і міцний корпус (витримує падіння з висоти 1,5 м). Крім того, Redmi Note 8 Pro отримає не тільки дисплейний сертифікат TÜV Rheinland, що підтверджує надійний захист очей від шкідливого синього світла, але ще й мережевий цієї ж організації (гарантує постійне і безперебійне підключення до мережі з мінімальною затримкою навіть у складних умовах), пише itc.ua.

Відео дня

Redmi Note 8 Pro отримав екран діагоналлю 6,53 дюйма і роздільною здатністю 2340х1080 пікселів. З матрицею LTPS LCD і каплеподібним вирізом. Екран покритий захисним склом Corning Gorilla Glass 5.

В основі лежить однокристальна система MediaTek Helio G90T, об'єм оперативної пам'яті може становити 6 або 8 ГБ флеш-пам'яті — 64 або 128 ГБ. Слот під картки microSD традиційно є.

Фронтальна камера представлена одним датчиком розширенням 20 Мп, основна ж зібрана з чотирьох модулів роздільною здатністю 64, 8, 2 і 2 Мп. Йдеться про режим макрозйомки, що підтримує зйомку з відстані 2 см.

Ємність акумулятора становить 4500 мА·год, є підтримка технології швидкої провідної зарядки Quick Charge 4+ та 18-ватної бездротової зарядки.

З іншого можна відзначити гучний динамік з підсилювачем NXP Smart PA, роз'єм 3,5 мм для підключення навушників, інфрачервоний порт для управління побутовою технікою і модуль NFC для безконтактних платежів.

Габарити і маса Redmi Note 8 Pro — 161,3 х 76,4 х 8,8 мм і 199 грамів. З коробки смартфон працює під управлінням оболонки MIUI 10 на базі операційної системи Android 9 Pie.

Redmi Note 8 Pro можна буде придбати у трьох колірних варіантах Ice Jade, Fritillaria White і Electro-optic Ash. Версія з 6 ГБ оперативної і 128 ГБ флеш-пам'яті обійдеться приблизно в $250, а за варіант з 8 ГБ оперативної і 128 ГБ флеш-пам'яті доведеться віддати $290.

Нагадаємо, офіційна прем'єра смартфонів Redmi Note 8 відбудеться в Китаї вже післязавтра, 29 серпня. Крім Redmi Note 8 і Redmi Note 8 Pro в рамках заходу очікується анонс бюджетної моделі Redmi 8 і першого телевізора бренду Redmi. Незабаром після китайської прем'єри Redmi Note 8 і Redmi Note 8 Pro повинні дебютувати в Європі.