Творець Android показав новий смартфон / фото Essential

Смартфон Essential Phone (він же — Essential PH-1), створений компанією «батька» операційної системи Android Енді Рубіна, який мав, як здавалося спочатку, колосальний потенціал, як відомо, провалився у продажу і був знятий з виробництва. Після повідомлень про продаж бізнесу і скорочення персоналу багато хто вирішив, що історія Essential Products закінчилася, так і не встигнувши толком початися.

Читайте такожMicrosoft повернулася на ринок смартфонів з Android-телефоном з двома екранами (фото, відео)

Але Енді Рубін, схоже, все ж зміг утримати стартап на плаву і тепер він хоче дати своєму дітищу другий шанс. Раніше повідомлялося, що Essential Products розробляє якийсь новий тип смартфона, яким в основному потрібно керувати за допомогою голосових команд. І ось зараз Енді Рубін опублікував безліч фотографій вельми незвичайного концептуального смартфона Project Gem, який в підсумку може виявитися тим самим Essential Phone 2. Його головна особливість — неймовірно витягнутий екран, передає itc.ua.

Відео дня

Виробники вже давно експериментують з форм-факторами, але останнім часом особливо активно, що не дивно в нинішніх умовах стагнації ринку. Кожен намагається винайти новий «iPhone», який переверне ринок смартфонів. Пропонуємо вашій увазі фотографії, що демонструють безліч ранніх прототипів смартфона Project Gem в різних кольорах корпусу.

фото Essential

На фото можна бачити прототипи в чотирьох яскравих кольорах. Не можна не помітити дзеркально глянсове покриття. Корпус виготовлений з використанням спеціального матеріалу GEM Colorshift, який, власне, і забезпечує таке ефект.

Фронтальна камера врізана в активну області дисплея в лівій верхній частині лицьової панелі. Рамки у нього однакової товщини по всьому периметру, але візуально вони здаються широкими. Можливо, в серійному обладнанні вони будуть тонші.

фото Essential

На задній панелі розташовується велика одинарна камера, яка пристойно виступає над поверхнею корпусу. Внизу під блоком камери можна помітити кругле поглиблення як під сканер відбитків пальців. Також можна побачити звичні фізичні кнопки управління на гранях. Тобто, Essential Products не пішла на поводу моди з екранами-водоспадами без будь-яких кнопок.

В цілому концепція, покладена в основу ідеї Project Gem, не здається прямо 100% успіхом. Принаймні зараз. Смартфони з витягнутими екранами не є дивиною. Всі останні смартфони Sony, включаючи представлений днями Xperia 8 оснащуються витягнутими екранами. Крім того, можна згадати Xiaomi Qin 2, який зараз утримує титул найбільш витягнутого смартфона за всю історію.

Фото не дозволяють повноцінно оцінити інтерфейс, але на них можна побачити такі програми, як «Календар», «Карти», «Погода», Spotify і Über. Тобто, розробка Project Gem явно знаходиться на завершальній стадії.

Характеристики пристрою поки не розкриваються, але раніше XDA-Developers вказували на Android і Qualcomm Snapdragon 730. Також повідомлялося, що Gem дозволить активувати голосового помічника дотиком до майданчика на тильній панелі.

Сам Енді Рубін називає Project Gem телефоном абсолютно нового типу, що дозволить по-новому поглянути на мобільні пристрої. Тобто, Project Gem — той самий «ковток свіжого повітря», який пожвавить ринок. Як виявиться насправді, побачимо.

Що цікаво, на тлі Project Gem можна помітити робота-собаку SpotMini від Boston Dynamics. Нещодавно Boston Dynamics приступила до перших постачання SpotMini кільком великим клієнтам. У свій час Рубін брав активну участь в угоді з купівлі Google компанії Boston Dynamics в 2013 році. Через чотири роки материнський холдинг Alphabet перепродав Boston Dynamics, а разом з нею і Schaft японському гігантові SoftBank.